Onderzoek en analyse, advies, blended learning

Bewezen effectief, betrouwbaar, toekomstgericht

« Terug naar alle verhalen

Het verhaal van Petra Lammerschop:

”Ik heb de stap gezet naar de functie Kwaliteitsmedewerker Jeugd.”

"Mede door de opleiding heb ik de stap durven zetten naar de functie van Kwaliteitsmedewerker Jeugd."

"Ik heb mijn hbo-opleiding twaalf jaar geleden afgerond en toen geen vervolgopleiding gedaan. Ik merkte dat ik toe was aan het leren van nieuwe dingen en heb me samen met 17 collega's ingeschreven voor de in-houseopleiding De Effectieve Klantmanager Sociaal Domein.

Vooral de praktijktraining was heel leerzaam. We leerden om samen met een collega van een andere specialisatie training te geven aan een groep klanten/ burgers. We merkten dat het stellen van vragen voor vertrouwen zorgt en aanzet tot activiteit.

Interessant vond ik ook het werken met de Effectencalculator. Hiermee krijg je inzicht in de verhouding kosten en opbrengsten. Door meer te koersen op preventie en maatwerk, blijven de kosten beperkt. En het levensgeluk van de klant/burger wordt groter.

De post-bachelor heeft me meer zelfvertrouwen gegeven. Mede door de opleiding heb ik de stap durven zetten naar de functie van Kwaliteitsmedewerker Jeugd. Ik kan de kennis van het werken met groepen in de praktijktraining nu goed gebruiken als ik instructie moet geven aan groepen collega's.

De opleiding heeft me kortom de motivatie gegeven om de diepte in te gaan en na te denken over mijn eigen loopbaan. Ik heb me intussen verder bekwaamd in projectmatig werken en heb de Lean Orange Belt gehaald."

Petra Lammerschop, kwaliteitsmedewerker Jeugd bij Sociale Zaken, Gemeente Maastricht.