Onderzoek en analyse, advies, blended learning

Bewezen effectief, betrouwbaar, toekomstgericht

 

Blij met werk


Zo stond ik in de lift met een jongeman afkomstig uit India die een stapel handdoeken en slopen beet hield waarachter vandaan zijn gezicht nog net opdook. Ik: “Veel handdoeken.” Hij met een stralende lach: “Dat is mijn werk.” Ik: “Wat fijn voor jou.” Hij: “Ik ben er zo gelukkig mee.” Dat raakte mij. Blij zijn met werk dat voor veel Nederlanders en kennelijk ook voor Fransen, geen klap voorstelt en niet geliefd is. Spijtig. Ik kan me zo voorstellen dat de handdoeken-man blij is omdat hij door hard werken zijn kinderen een betere toekomst kan geven. Of hij illegaal of legaal in Europa is, maakt mij niet veel uit. Zijn blijdschap is aanstekelijk en aandoenlijk. Kunnen we iets van leren.

Aangekomen bij mijn hotelkamer zag ik hem gezellig praten met het kamermeisje waarvan ik vernam dat zij van Cambodjaanse afkomst is. In Parijs verzeild via een van de vroegere Franse koloniën.

Aan het einde van de dag was mijn kamer weer prima in orde en voorzien van schone handdoeken. Bedankt, goed dat jullie er zijn.

Edda Heijting

« Terug naar het overzicht